Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем!!!!!!!!! Климатроникът на 164 не работи!!!!Помогнете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем!!!!!!!!! Климатроникът на 164 не работи!!!!Помогнете

Има ли въобще компетентен сервиз на апфови климатици?

А какво му е ? не духа, не е студено, не се пуска компресора ?

Дай малко инфо за проблема
    2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
    GSM: 0888 520 600

Comment

Кажи на батко си какъв е проблема. Покрай мойта станах специалист и по климатиците.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby
        Кажи на батко си какъв е проблема. Покрай мойта станах специалист и по климатиците.
        Май ще идвам на обучение скоро
        ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
        ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
        Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
        Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Компресор работи управление работи и като напълнихме фреон едвам се усещаше хлад. Обясниха че неможе системата да поеме достатъчно фреон. Разбрах че в горубляне имало печен сервиз но къде незнам

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho
            Само да предупредя,че взимам скъпо и замерям с каквото ми попадне,ако учениците не слушат.
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от hardi
              Компресор работи управление работи и като напълнихме фреон едвам се усещаше хлад. Обясниха че неможе системата да поеме достатъчно фреон. Разбрах че в горубляне имало печен сервиз но къде незнам
              В горубляне незнам къде има сервиз.
              А колко фреон са сипали и да не е със стария фреон а те да наливат от новия?Така както го описваш ми идва на акъла запушен филтър дехидрататор,ама де да знам.
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Тя е със стария фреон, и с такъв я пълнихме. А дали е запушен филтърът, не знам. Затова търся сервиз, да кажат от каде е проблемът. Някой знае ли такъв сервиз?

Comment

Със стария фреон пълнят само в Ирис.Но е забранен и не ти препоръчвам да я пълниш с него.По-скъп е и след време като изпусне малко щеш нещеш ще я напълниш с новия.Вече почти не се намира от Р12. По-добре отиди в сервиза на кръстовището на Черни връх и Сребърна.На мен там ми го напълниха с новия фреон 900г. за 80лв.Не е проблем,че си със старите накрайници.Там ще ти кажат ако имаш проблем с филтъра.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

А от кога си с новия фреон? Чух, че след 2-3 месеца с новия гърмели маркучите. Но, ако си прав, ще черпя много

Comment

От един месец.На мен от стария фреон ми гръмна маркуча.Сипаха ми 1100г. запалих,цъкнах аутото,незнам какво стана,но компресора много натовари мотора и маркуча гръмна.За сега нямам проблеми.
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Компресор работи управление работи и като напълнихме фреон едвам се усещаше хлад.
                        Абсолютно същия проблем имам, а има фреон от R12 не е изфирясал.
                        Преди като беше запушен филтър-дехидратора пак работеше ама до половинатра филтъра пари после е заскрежен(дроселирането става в филтъра).Ама сега не е така,какво да правя?
                        Между другото като включа климатика кондензатора за една минута почва да пари жестоко, доста повече от загрял двигател.
                        Помогнете ,искат да минавам на R134a ама нали трябва да сменя пак филтара,и маслото на системата ,а това значи че компресора трябва да се свали, и да се продухвало с азот и и и едни 150-200лв.
                        Alfa164 T.S 148++ HP
                        Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho
                          Само да предупредя,че взимам скъпо и замерям с каквото ми попадне,ако учениците не слушат.
                          Абе ти звънни като идваш по Врачанско да се видим. И за цената ще се разберем, и за замерянето Ако в тая жега замеряш със сладолед и студена кола (пък може и с някоя мацка за масажи и други екстри) съм навит
                          ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                          ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                          Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                          Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Първоначално публикувано от alfaracer
                            Компресор работи управление работи и като напълнихме фреон едвам се усещаше хлад.
                            Абсолютно същия проблем имам, а има фреон от R12 не е изфирясал.
                            Преди като беше запушен филтър-дехидратора пак работеше ама до половинатра филтъра пари после е заскрежен(дроселирането става в филтъра).Ама сега не е така,какво да правя?
                            Между другото като включа климатика кондензатора за една минута почва да пари жестоко, доста повече от загрял двигател.
                            Помогнете ,искат да минавам на R134a ама нали трябва да сменя пак филтара,и маслото на системата ,а това значи че компресора трябва да се свали, и да се продухвало с азот и и и едни 150-200лв.
                            Щом е запушен филтъра нямаш избор.Ще го смениш.към 120-150лв струва.И на мен се опитаха да ми пробутат номера да ми свалят компресора,да го промиват,незнам си кво си.Тоя Р12 дето го имаш освен да отидеш някъде да го източат и яко ти дадът някой лев за него ще е добре.Ако искаш свали си компресора и си източи маслото сам.Можеш и да отвиеш задния капак и то ще изтече каквото има.Аз не съм го промивал.На мен ремонта на климатика ми излезе 270лв,но имах проблем с компресора(него сам си го оправих) гръмна ми маркуч,2 опита да го пълнят и накрая успешното пълнене.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Оказа се, че на мойта алфа радиаторат е по-малък, някой някога е правил свободни съчинения. Забравих да спомена, че колата ми е от скоро и нямаше как да знам за радиатора. Сега търся да сложа по-голям и всичко би трябвало да е наред. Когато всичко приключи, пак ще пиша. Благодаря за сервиза - пичове са , ще черпя!

Comment

Working...
                              X